تصویب طرح پهنه‌بندی حریم شهر مشهد برای اولین بار در شورای عالی شهرسازی و معماری کشور انجام بیش از ۴ کیلومتر حفاری تونل خط‌۴ قطارشهری مشهد بهره‌برداری از کندروی بزرگراه پیامبراعظم(ص) و بوستان خطی بزرگراه امام‌علی‌(ع) مشهد در تابستان ۱۴۰۳ شهروند خبرنگار | درخواست جمع‌آوری نخاله‌های ساختمانی در یکی از کوچه های بلوار امیریه‌ مشهد + پاسخ گذری بر تاریخ کوچه وحدت ۲۵ که روزگاری چسبیده به برج و باروی مشهد بود گلایه ساکنان بهمن‌۱۹/۴ مشهد از معضل رهاشدگی اراضی بزرگ‌مقیاس این محدوده برش ۸۲۴ اسکلت ساخت‌وساز غیرمجاز در سال ۱۴۰۲ ورود ۴۱۰ اتوبوس‌جدیدبه مشهد تا پایان سال حریم امن مشهد برای سرمایه‌گذاران با تأیید طرح پهنه‌بندی حریم شهر نجات بانوی مبتلا به سکته مغزی فریمانی از طریق اورژانس هوایی هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد در شرایط سالم قرار گرفت (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تایید بیمه تامین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد اعمال قانون هزار و ۶۴۸ دستگاه خودرو حادثه‌ساز در مشهد | ۸۲ نفر درتصادفات رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته مصدوم شدند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) ترافیک پر حجم در بزرگراه آزادی و طول بلوار ملک آباد تا فلسطین در مشهد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو| نشست خبری سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس با اصحاب رسانه (۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) شهردار مشهد: به‌زودی، مسیر «ره‌باغ رضوان» در محدوده حرم مطهر رضوی بازگشایی می‌شود ۱۰۶۵ درصد رشد اعتبارات عمرانی منطقه‌۲ شهرداری مشهد از ابتدای فعالیت شورای ششم گزارشی از فراز‌و‌فرود‌های الیت که هنوز بعد از ۱۳‌سال، دل‌خوری برخی راننده‌ها را به دنبال دارد اعمال قانون هزار و ۸۰۶ دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد | ۸۱ دستگاه خودرو متخلف توقیف شدند (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

افزایش ۱۵ درصدی مصرف آب در مشهد نگران‌کننده است

  • کد خبر: ۲۸۹۰۰
  • ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۹
افزایش ۱۵ درصدی مصرف آب در مشهد نگران‌کننده است
افزایش ۱۵ درصدی مصرف آب شهروندان مشهدی در آستانه فصل تابستان نگران‌کننده است.

به گزارش شهرآرانیوز، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد به افزایش مصرف آب توسط شهروندان مشهدی در آستانه فصل تابستان اشاره و بیان کرد: روند صعودی افزایش مصرف آب در این کلان‌شهر نگران‌کننده و قابل اعلام هشدار عمومی برای تاکید بر لزوم ایجاد تعادل در مصرف این مایع حیاتی است.

حسین اسماعیلیان افزود: امسال میزان بارندگی‌ها و نزولات جوی در خراسان رضوی مناسب بوده و شرایط ذخیره آب پشت سد‌های استان نسبتا خوب می‌باشد، اما این وضعیت به معنای فراموشی لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب نیست، آن هم در اقلیمی خشک که ظرف دو دهه اخیر مواجه با پدیده خشک‌سالی بود و همچنان درگیر آن است.


وی ادامه داد: حجم مصرف آب در کلان‌شهر مشهد از ابتدای اسفند ماه پارسال با وجود تعطیلی بسیاری از مراکز تجاری، رستوران‌ها و مراکز اقامتی به میزان هفت درصد نسبت به مدت مشابه پارسال بیشتر شده است.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد همچنین گفت: قرائت حضوری اعداد نشاگر میزان مصرف بر روی کنتور آب مشترکان در سطح این کلان‌شهر توسط ممیزان شرکت آب و فاضلاب، از ابتدای امسال تاکنون به علت رعایت موازین بهداشتی برای پیشگیری از و مقابله با بیماری کرونا متوقف شده و انجام نمی‌شود.

 

وی افزود: با وجود این بر اساس قرائت کنتور‌های آب ۱۲ هزار مشترک مشهدی، حجم مصرف آب در این جامعه آماری ظرف امسال تاکنون ۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش نشان می‌دهد.


اسماعیلیان ادامه داد: با توجه به در پیش بودن فصل تابستان و روند افزایشی گرمای هوا، گرچه ممکن است با روند افزایش حجم مصرف آب شهروندان مشهدی در تأمین آب مشکلی ایجاد نشود، اما به هر حال شبکه آب‌رسانی در سطح این کلان‌شهر به لحاظ فشار و سرعت انتقال آب در مسیر لوله‌ها دچار افت شده که نتیجه آن ضعف قدرت شبکه در توزیع آب است.

وی گفت: کاهش فشار و سرعت انتقال آب در مسیر لوله‌های شبکه آب‌رسانی مشهد موجب کم شدن توان پاسخ‌گویی و افت فشار آب در مناطقی از این کلان‌شهر خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد افزود: شهروندان در این شرایط می‌بایست بهداشت فردی را رعایت نمایند، اما از مصارف غیرضروری مانند شست‌وشوی ماشین، حیاط خانه، مقابل در منزل و موارد مشابه که اتلاف غیرقابل جبران این مایع حیاتی را در پی دارد بطور جدی خودداری کنند.
وی ادامه داد: امیدواریم تابستان امسال با همت والا و توجه اکید شهروندان مشهدی و مشترکان آب در سطح این کلان‌شهر ۳۵۰ کیلومترمربعی شرایط آبی پایدار باقی بماند و مجاوران حرم نورانی حضرت امام رضا (ع) در امر تأمین آب برای زائران بارگاه ملکوتی آن امام همام با مشکل روبه‌رو نشوند.

 

کلان‌شهر سه و نیم میلیون نفری مشهد در شرایط عادی، سالانه پذیرای ۳۰ میلیون زائر و مسافر از اقصی نقاط ایران و جهان است.

 

یک میلیون و ۸۰ هزار مشترک آب و ۶۷۰ هزار مشترک فاضلاب تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب مشهد هستند. بر این اساس ۱۰۰ درصد جمعیت کلان‌شهر مشهد زیر پوشش خدمات شبکه آب‌رسانی و ۷۰ درصد آن تحت پوشش شبکه فاضلاب هستند. آب مورد نیاز شهر مشهد از ۳۷۰ حلقه چاه، یک دهنه چشمه، دو رشته قنات و سد‌های طرق، دوستی و کارده تأمین می‌شود.

 

متوسط مصرف ماهانه آب شرب خانگی هر شهروند مشهدی ۱۱/۵ مترمکعب است.

 

ظرف سال‌های اخیر اکثر ۲۹ شهرستان استان خراسان رضوی به علتخشکی اقلیم این خطه و اتکای آن به نزولات آسمانی و منابع رو به تحلیل آب‌های زیرزمینی در وضعیت تنش آبی قرار داشته‌اند.

 

بر اساس مطالعات تخصصی، کسری آب خراسان رضوی در افق سال ۱۴۲۰ افزون بر شش هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه خواهد بود. حجم تولید سالانه آب در خراسان رضوی ۱۴۰ میلیون مترمکعب و میزان مصرف آن ۱۱۰ میلیون مترمکعب است. ۲۷ درصد آب تولیدی در این استان به مصرف انشعابات غیرمجاز رسیده و یا بخاطر فرسودگی ۳۵ درصدی شبکه آب‌رسانی به هدر می‌رود.

 

تأمین و توزیع آب ۷۴ شهر استان به جز مشهد بر عهده شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی است. یک میلیون و ۷۵۰ هزار نفر در سطح این استان تحت پوشش شبکه آب و ۴۲۰ هزار نفر تحت پوشش شبکه فاضلاب هستند. آب. آب مورد نیاز ساکنان خراسان رضوی از ۴۰۶ حلقه چاه تأمین می‌شود که شامل شش درصد از کل چاه‌های کشور است.


شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی نیز با خدمات‌رسانی به ۵۳۰ هزار مشترک در سطح دو هزار و ۳۹۷ روستای این استان ۹۳ درصد جمعیت روستایی خراسان رضوی را زیر پوشش خدمات خود دارد. جمعیت زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان رضوی با عدد یک و نیم میلیون نفر، از جمعیت روستایی ۱۵ استان کشور بیشتر است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->